BLISTER AMBALAŽA

Šta je blister ambalaža?

Blister ambalaža je vrsta pakovanja proizvoda koja se načešće izradjuje od visokokvalitetnog PVC-a, PET-a, PP-a, APET-a ili nekog sličnog materijala. Uz njihovu pomoć su proizvodi dodatno zaštićeni i mogu duže trajati (pogotovo ako je u pitanju hrana).

Blister ambalaža se najčešće radi u kombinaciji sa nekim drugim materijalom.

Na primer papir, karton ili neka vrsta plastike. Blister ambalaže važe za pakovanje visokog kvaliteta i niske jedinične cene za izradu. Može se izraditi u više varijanti. Ako Vam je potrebna, može se uraditi luksuzna varijanta blister ambalaže.

Na taj način ćete ulepšati svoj proizvod i privući više kupaca.

Blister ambalaža ima prednosti u odnosu na druge vrste ambalaža. Dobro uradjenom blister ambalažom možete povećati cenu Vašeg proizvoda. Dobro uradjen dizajn samo će dodatno doprineti imidžu Vašeg brenda. Kupci danas zaista obraćaju pažnju na pakovanje.

U puno situacija mušterije cene kvalitet proizvoda po kvalitetu i izgledu ambalaže. Upravo je ovo trik mnogih proizvodjača, odnosno kako prodati proizvod slabijeg kvaliteta po višoj ceni. Blister ambalaža je nezamenljiva u svrhu prikazivanja i zaštite proizvoda.

Kroz providnu plastiku možete u potpunosti videti proizvod i sami možete oceniti da li je taj proizvod ono što očekujete. Tako možete savršeno prikazati kupcima Vaš proizvod.

Ovo je važno ako su Vaši proizvodi osetljivi. Blister ambalaža ih dodatno štiti od udaraca ili pada sa police. Može sa koristiti za supermarkete, u IT industriji, za pakovanje igračaka, zanatske proizvode, kozmetiku, farmaciju…..

Blister ambalaža se u stvari može koristiti za većinu proizvoda na tržištu. Obratite pažnju kada sledeći put budete bili u nekoj prodavnici, pa ćete se sami uveriti u ono što pričamo. Za ovu ambalažu nije bitna veličina.

Blister ambalažu možemo izraditi za Vas za gotovo sve proizvode. Biće dovoljno da nam pošaljete veličinu, težinu i slike proizvoda koje ste predvideli da zapakujete u blister ambalažu.

Mi ćemo Vam ubrzo posle toga poslati ponudu sa cenama.

Blister ambalaža se najčešće radi u kombinaciji sa nekim drugim materijalom. Na primer papir, karton ili neka vrsta plastike.

Objasnićemo Vam još neke stvari u vezi blister ambalaže!

Ono po čemu se blister ambalaža razlikuje od drugih pakovanja je šupljina ili džep koji se može oblikovati prema Vašim potrebama. A sve zahvaljući masi od termoformirane plastike. Ta šupljina se u našim krugovima često naziva „školjka na preklop“. Možete birati i debljinu plastike. Podloga je obično od kartona ili aluminijumske folije.
Danas je blister ambalaža lider u pakovanju malih i proizvoda srednje veličine. Nezamenljiva je za pakovanje hrane, farmaceutskih proizvoda i uopšte robe široke potrošnje. Blister ambalaža je odlična zaštita proizvoda od spoljašnjih faktora.
Štite odlično proizvod unutar pakovanja od vlažnosti i kontaminacije tokom dužeg vremenskog perioda. Blister ambalaža dobro štiti proizvode koji su osetljivi na UV zrake.
Plastična školjka blister ambalaže je vakumski oblikovana tako da prati oblik predmeta koji je upakovan. Ona se najčešće ne štampa jer je obično prozirna i njena uloga je da predstavi predmet u blister ambalaži. Ali zato se karton sa obe strane može iskoristiti. Na kartonu ambalaže možemo Vam odštampati šta god poželite.
Naši softveri i digitalne mašine za štampu su za taj posao savršene.
Možete birati bilo koju boju. Karton i školjku spajamo lepkom koji se zagreva da bi se aktivirao. To je takozvani premaz za toplotno zavarivanje. Sam lepak je dovoljno čvrst pa se koristi i za proizvode koji vise o klin.
Ali ne brinite, naša blister ambalaža se lako otpakuje.
Ponekad, ako je predmet veliki, možemo napraviti perforirani prozor za pristup proizvodu.
Postoji još blister ambalaža kojese koriste za sprečavanje kradje malih predmeta relativno visoke cene. Često je celo pakovanje izradjeno od plastike koja je jako čvrsta i nemoguće je otvoriti bez upotrebe makaza ili noža.
Da znate još da postoji tri načina oblikovanja blister ambalaže, a to su:
  • Termoformiranje
  • Hladno oblikovanje
  • Termo hladno oblikovanje
Da ne bismo bili opširni u objašnjavanju ova tri procesa, reći ćemo da njihova upotreba zavisi od proizvoda i Vaših zahteva.
Ne brinite, objasnićemo Vam koja je vrsta blister ambalaže Vama potrebna i predložiti šta je za Vas najbolja opcija.
Blister ambalaža se najčešće radi u kombinaciji sa nekim drugim materijalom. Na primer papir, karton ili neka vrsta plastike.

Koji su benefiti blister ambalaže?

Blister ambalaže su najbolji način predstavljanja proizvoda Vašim stalnim i potencijalnim kupcima.

Zbog prirode materijala i dizajna, ova vrsta pakovanja je na samom vrhu kada je u pitanju isplativost. Nije najjeftinije rešenje, ali je sigurno najbolje za prodaju. To su potvrdili mnogi testovi u Americi, Aziji, Australiji i Evropi.

Postoji nekoliko vrsta blister ambalaže:

  • Trap
  • Mock
  • Slide
  • Face Seal
  • Interactive

Svaki od njih ima svoju grupu proizvoda za koji je namenjen. I kvalitet i cenu. Kvalitet kreće od osnovnog do vrhunskog. Zato će Vam biti lako da se odlučite za vrstu blister ambalažu u visini Vašeg budžeta. Postoji širok raspon boja i završnih obrada za blister ambalažu.

Ovo je odlična prilika da se Vaši proizvodi istaknu na polici pored Vaše konkurencije. Uz pomoć ove ambalaže možete dodati svom proizvodu promotivni materijal da bi izgradili svoj brend i povećali lojalnost kupaca.

Istraživanje koje je uradjeno u Americi kaže da više od 60% kupaca kaže da im je važno da vidi proizvod kroz pakovanje.

Nadamo se da Vam je sada jasnije zašto je u današnjem društvu tako važna blister ambalaža. Pomenućemo Vam još nekoliko činjenica zašto je ona važna. Omogućava potrošačima da jasno vide Vaš proizvod. Tako se proizvod najbolje predstavlja.

Blister ambalaža štiti proizvod i održava ga čistim. Lako dokazuje da je proizvod nov i neotpakovan.

Teže je ukrasti proizvod sa blister ambalažom, jer često ima neobičan oblik. Tako je lopovu teže da sakrije proizvod koji ima nameru da ukrade. Blister ambalaža je laka i ne povećava troškove transporta.
Odlična je za recikliranje jer je napravljena od plastike.
Blister ambalaža se najčešće radi u kombinaciji sa nekim drugim materijalom. Na primer papir, karton ili neka vrsta plastike.

Potrudili smo se da Vam predstavimo jedan od naših proizvoda. Namera nam je bila da Vam pojasnimo šta je blister ambalaža. Ako mislite da možete da koristite blister ambalažu za pakovanje Vaših proizvoda, javite nam se.

Imamo veliko iskustvo u proizvodnji ove vrste ambalaže. Zavisno od Vašeg budžeta i potreba, lako ćemo napraviti za Vas blister ambalažu.Ako imate pripremljen dizajn to će biti odlično. Ali ako nemate tu su naši dizajneri koji će uraditi idejno i glavno rešenje za štampu.

Kliknite ovde i dobićete naše telefone. Tu se nalazi i mapa da biste nas lakše pronašli na Novom Beogradu.

Ako imate bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, pozovite nas ili nam pišite putem email-a.

Čekamo Vas!