EVA pena je danas jako tražena i popularna u celom svetu. Jedan je od najsvestranijih materijala koji se lako oblikuje.

Deluje često kao proizvod koji je došao iz bliske budućnosti.

EVA pena i da li znate šta je ?

Mnogo ljudi ne zna za ovaj proizvod iako ga svakodnevno koriste. EVA je u stvari skraćenica od etilen-vinil-acetat.

U suštini postoje tri vrste EVA pene koje se razlikuju medjusobno po sadržaju vinil acetata, a to su:

 

  • EVA pena koja ima nizak procenat vinil acetata i to do 4%. Taj materijal se smatra netoksičnim i ima nizak procenat gustine. Ima visok sjaj, vrlo je fleksibilan i mek na dodir.
  • EVA pena sa udelom vinil acetata koji se kreće od 4% do 30%. On spada u kategoriju termoplastičnih elastomernih materijala. On ima neka svojstva gume, posebno na višim granicama raspona, iako nije vulkaniziran. Bez obzira da li je ova EVA pena punjena ili ne, čvrsta je i zadržava odlična svojstva pri niskim temperaturama.
  • EVA pena sa visokim procentom vinil acetata, iznad 60%, se naziva još i etilen vinil acetat guma. Zahvaljujući tome ova vrsta EVA pene je jako mekana, savitljiva i vrlo je slična gumi. Otporna je na niske temperature, pucanje i UV zračenje. Ima dobru prozirnost i sjaj. Zbog visokog procenta vinil acetata ima specifičan miris koji podseća na sirće.

Od njega se izradjuje veliki broj proizvoda, kao što su:

  • Privesci za ključeve

  • Dečije igračke

  • Kostimi

  • Delovi mašina

  • Djonovi za cipele

  • Razne kutije

  • Sportska oprema

EVA pena je sasvim bezbedna za decu i odrasle. Zahvaljujući mnogo manjoj upotrebi štetnih hemikalija tokom izrade sigurnija je od plastike i sličnih materijala.

Poslednih desetak godina EVA pena je postala jako popularna u Cosplay zajednici.

Zato se lako izradjuju kostimi koji su udobni i izdržljivi.

Proizvod od EVA pene po Vašoj meri!

Možemo da Vam ponudimo vrhusku EVA penu!

Naša firma gotovo svakodnevno koristi EVA penu. Privesci za ključeve se vrlo često poručuju kod nas baš od ovog materijala.

Možemo da Vam ponudimo vrhunsku EVA penu u debljini od 10mm

Dimenzije su 400 x 500mm.

Trenutno imamo 11 boja na raspolaganju, a to su:

Bela

Žuta

Crvena

Narandžasta

Royal plava

Neon plava

Zelena

Ljubičasta

Siva

Braon

Crna

Mislimo da će ovo biti dovoljno za početak. Lako ćete pronaći boju koja odgovara Vašem brendu.

Za Vas možemo napraviti od EVA pene gotovo sve što poželite.

Svratite do nas i dajte predlog našim dizajnerima. Obožavaju zadatke koje nisu imali do sada.

Imamo puno kupaca koji koriste EVA penu kao savršen materijal za zvučnu izolaciju. U odnosu na druge tradicionalne materijale EVA odlično „upija“ udarce i vibracije. Otporna je na sve vremenske uslove i odlična je toplotna izolacija.

Plovna je i ne potanja u vodi. Odlična je zamena za mnoge materijale u procesu proizvodnje.

Lako menja prirodnu gumu, neopren, vinil i druge PVC pene. Kao što smo pomenuli, ima dobru bistrinu i sjaj.

Proizvod od EVA pene po Vašoj meri!

EVA pena nije sklona pucanju na niskim temperaturama i jako je otporna na pucanje prilikom naprezanja. EVA se često koristi kao aditiv za povećanje prijanjanja u plastičnim omotima.

Danas je to materijal poznat kao ekspandirana ili penasta guma. EVA pena je nezamenljiva u skijaškim čizmama, sedištima za bicikle, rukavicama i kacigama za boks, štapovima za pecanje……

Mnogi proizvodjači sportske obuće je rado koriste u djonovima atletskih patika. Papuče su gotovo nezamislive bez EVA pene.

Prednost ovog materijala za papuče je to što je lagan, lako se oblikuje prema stopalu, nema neprijatnih mirisa, lako se održava i jeftiniji je od prirodne gume.

Ovo je materijal iz bliske budućnosti!

Zahvaljujući svojoj ćelijskoj strukturi, moguća je lakša obrada u odnosu na druge termoplaste. Zbog toga zadržava svoju elastičnost i fleksibilnost. Brzo se oporavlja od udaraca i dobro upija boju. Zavisno od narudžbine, proizvodjači EVA pene je mogu oblikovati kako zahteva naručilac posla. To je savremen i vrlo svestran materijal.

Zato kažemo da je EVA pena materijal iz bliske budućnosti!

Danas se koristi u svim vrstama uredjaja, gradjevinarstvu, zdravstvu, ambalaži, automobilskoj industriji, rekreaciji….

Malo bolje pogledajte i nećete verovati gde ćete sve pronaći EVA penu!

Profesionalne atletske patike se izradjuju bukvalno cele od EVA pene. Ako ne verujete, pogledajte oznake na njima i shvatićete šta koristite najbolji atletičari za obaranje rekorda. Možda ne deluje kao najglamurozniji materijal za atletske patike, ali EVA pena je sigurno formirala temelj moderne atletike.

Najraniji oblik pene pojavio se 1929.godine i za to je zaslužan Eric Owen. On je bio hemičar zaposlen u preduzeću Dunlop rubber. Sasvim slučajno je „umutio“ lateks i dobio vrstu pene koja je po osobinama slična današnjoj EVA peni.

Možda zato nije ispravno reći da je iz „svemirskog doba“, ali je zasigurno najbolji materijal za oblikovanje na svetu u ovom trenutku.

Njegova mekoća, elastičnost i brzi oporavak od kompresije su nezamislivi za druge materijale.

Proizvod od EVA pene po Vašoj meri!

Ne postoji materijal koji je tako čvrst i elastičan u isto vreme kao što je EVA pena. A takva svojstva zadržava na vrlo niskim temperaturama i pri velikom uticaju UV zračenja. Nema gotovo nikakav miris i pruža vrhunsku zaštitu za lomljive predmete.

Zato postanite originalni uz pomoć EVA pene!

Napravićemo za Vas proizvode za koje ste se uvek pitali kako se prave?

Konkurencija je danas jaka i važno je biti korak ispred u inovacijama. EVA pena nije tako skupa, dugo traje i biće sjajna za Vaše reklamne kampanje.

Napravićemo proizvod od EVA pene po Vašoj meri!

Proizvod od EVA pene je po našem mišljenju jedan od najisplativijih marketinškim alata za promociju Vašeg brenda. Nisu skupi, a mogu da imaju veliki uticaj na svest potrošača, odnosno Vaših klijenata. Sa njima ćete se vrlo lako izdvojiti od konkurencije.

Ne deluje kao takav proizvod, ali verujte nam da niko od naših klijenata nije ostao na jednoj porudžbini proizvoda od EVA pene.

Zato, dodjite do nas!

Tim naših dizajnera će Vam rado pomoći da dobijete unikatan proizvod od EVA pene koji mi proizvodimo. Ako želite svoj artikal koji se proizvodi u Srbiji, na pravom ste mestu. Za nas nema limita kada je dizajn u pitanju.

Zahvaljujući saradnji sa brojnim stranim klijentima, možemo da Vam ponudimo sve ono što nude naše kolege sa zapadnog tržišta.

Ali po mnogo povoljnijim cenama!

Mi volimo izazove i jedva čekamo da dodjete kod nas sa nekom originalnom idejom.

Ali ako nemate vremena i želite da naš tim profesionalaca uradi kampanju za vas, pozovite nas ili nam napišite email. Prilagodićemo se Vašim potrebama i zahtevima. Biće nam drago da Vam predstavimo šta sve možemo da uradimo za Vas.

Pogledajte naš web sajt i videćete samo jedan deo naše ponude.

Kod nas možete uraditi puno toga.

Proizvod od EVA pene po Vašoj meri!

Svi se iznenade kada im predstavimo šta sve možemo da proizvedemo u našem pogonu. Čak i ako niste sigurni da li možemo nešto da napravimo, pitajte nas.

Ako mi to ne radimo pomoći ćemo Vam da nadjete najbolje rešenje.

Kliknite ovde i dobićete podatke koji su Vam potrebni da stupite u kontakt sa nama. Dodjite do nas i pogledajte šta smo radili za poznate domaće i strane kompanije.

Možda tako dobijete neku ideju!

Biće nam drago da se upoznamo i započnemo saradnju.