PESKIRANJE I GRAVIRANJE ČAŠA

Peskiranje i graviranje čaša, šta izabrati? Peskiranje?

To samo zavisi od Vas. Peskiranje čaša je proces završne izrade u kojem se peskarenjem uklanja ili dodaje deo površine. Kao tehnika je dobar, ali znajte da pre peskirenja prvo treba napraviti šablone. Zahvaljujući našoj opremi za peskiranje čaša, brzo i jednostavno možemo obraditi širok spektar oblika.

Možemo uraditi bilo koji natpis, logo, ornament pa čak i neke jednostavnije slike. Uglavnom izrada šablona nije komplikovana i može se brzo uraditi.

Na taj način smo u mogućnosti da Vam jako brzo predstavimo prototip Vaše nove čaše.

Prilikom peskirenja čaša, vazduh pod odredjenim pritiskom stvara moćan zrak vazduha koji nanosi abraziv za peskarenje na površinu čaše. To se radi velikom brzinom. A zahvaljujući izradi kvalitetnih šablona gotovo je teško da se desi i mala greška. Abrazivni efekat vazduha stvara dizajn na čaši koja se peskira.

Ako ste u mogućnosti, možete nam dati Vaše šablone. Ali ako ih nemate, mi imamo specijalizovane softvere za njihov dizajn i izradu. Ko god radio, mora biti vektorska grafika.

Bitno je samo da se dobro prenese dizajn na foliju za šablone.

Pre početka graviranja čaša treba obaviti sve pripremne radove i uklanjanje filma. Mi jako vodimo računa da su na šablonu šare ili tekst medjusobno povezani. A to znači da su unutrašnji uzorci fiksirani na svom mestu. Alternativno, mogu se koristiti šablonska slova ako to klijent dozvoljava.

Ali da znate da ne postoji nikakvo ograničenje kada su u pitanju tekst ili neki drugi dizajn koji se peskira na čaši.

Kada se sve dobro pripremi, naše mašine vrlo lako i brzo odrade ceo posao. U grafičkom programu možemo stvoriti ideju kakvu god zamislite. Zatim drugi softver bira idealne parametre.

To ne samo da pojednostavljuje proces peskiranja čaša, već dovodi do skoro savršenih rezultata.

Peskiranje i graviranje čaša

Sada saznajte šta je to lasersko graviranje čaša!

Ako želite da svaki detalj bude savršen onda je lasersko graviranje čaša pravi izbor. Ta tehnologija je mnogo preciznija od peskiranja čaša i koristi se i na drugim materijalima kao što su drvo, akril, kamen ili plastika. Jako je prilagodljiva i vrlo precizna. Sa dobrim graviranjem, skoro svaka čaša može da postane fantastična. To će primetiti svako oko.

Zato se lasersko graviranje smatra najboljom metodom za označavanje velikog broja materijala. Fina i tanka slova ili znak će se dobiti bez problema. Čak i komplikovaniji dizajni će biti „mačiji kašalj“. Uz naše mašine za graviranje čaša greške su svedene na minimum. Vreme obrade i rada je jako kratak, tako da možemo za jedan dan da uradimo puno čaša.

Sam proces laserskog graviranja čaša je automatizovan, sa visokom preciznošču ponavljanja i krajnjim kvalitetom rada. Troškovi su zbog toga niži, tako da je sama cena niža i za Vas kao našeg klijenta. Zato često kažemo da ova tehnologija spada u relativno ekonomične. Njena preciznost je visoka, a svaki detalj će biti savršeno čist. Dizajn, natpis ili detalji izradjeni ovom tehnologijom su otporni na vremenske prilike i habanje.

I najsitniji detalji se mogu gravirati na teško dostupnim mestima.

Gotovo svaka grafika se može pri laserskom graviranju čaša primeniti jednostavnim pritiskom na dugme. Sa dobrom pripremom sve je vrlo jednostavno.

Medjutim kod peskarenja to nije slučaj. Motivi i dizajn se teško prenose na foliju i majstor koji to radi zaista mora biti stručan. Srećom, mi baš takvog majstora imamo!

Ipak uvek savetujemo klijentima da odaberu lasersko graviranje čaša. Peskarenje čaša je dobro samo kada dizajn nije preterano zahtevan. I da znate da je peskarenje uvek jeftinije. I ovde je trenutak kada birate izmedju cene i kvaliteta.
Ali ako dizajn nije komplikovan, nekad krajnja razlika u kvalitetu nije toliko vidljiva.
Graviranje čaša je ipak zdravija tehnologija. To je zato što je količina prašine jako mala. Zavisno od abraziva koji se koristi za peskarenje, može se stvoriti veliki oblak prašine. Kada slegne prašina moramo je pokupiti i pravilno odložiti. Zato je to malo prljavija tehnologija.
Lasersko graviranje spada u beskontaktno i to znači da se na proizvod praktično ne primenjuje skoro nikakva sila. Zato se mogu raditi i čaše koje su jako tanke. A to bi za peskiranje čaša bio problem. Samim tim se broj polomljenih čaša povećava. A to pominjemo zbog cene. Jer na kraju može da se desi da je lasersko graviranje čaša u nekim slučajevima možda i jeftinije.
Ali posle odabira čaše, mi ćemo Vam dati naše mišljenje. I napraviti najbolju ponudu!
Peskiranje i graviranje čaša

Koju tehnologiju izabrati?

Kao što smo rekli, odaberite prvo modele čaša. Zatim nam dajte ili recite kakav dizajn biste želeli. Nakon toga vrlo brzo ćemo Vam reći šta je bolje ili jeftinije. Sve zavisi i menja se od slučaja do slučaja. Ako niste i dalje sigurni da li je bolje peskarenje ili graviranje čaša, znajte da je istina negde na sredini. Graviranjem i peskarenjem se mogu postići slični rezultati na kraju. Ako je serija malo veća možemo besplatno uraditi probu u obe tehnike.

Na taj način nećete morati da zamišljate proizvod, već ćete moći da ga vidite i lakše se odlučite.

Postoji još puno primena, a često radimo personalizovane nagrade i priznanja na raznih vrstama materijala. Možemo da napravimo oblik koji poželite. I koji nećete naći ni u jednoj prodavnici za izradu trofeja i nagrada.

Ukratko, mi smo specijalizovani i za peskarenje čaša i za lasersko graviranje čaša.

Imamo višegodišnje iskustvo. Naši majstori su uradili puno serija i znaju dobro gde se greške dešavaju i šta treba izbegavati. Tim naših dizajnera ima sjajne ideje koje Vam mogu pokazati ako nemate već gotovo idejno rešenje.

Želimo da proširimo naš posao, a za to imamo znanja i sredstava koji će nam u tome pomoći.

Peskiranje i graviranje čaša

Ako Vam se čini da bi Vam laserski gravirane ili peskirane čaše pomogle, iskoristite mogućnost i pozovite nas.

Klikom ovde dobićete naš broj telefona i e-mail. Pozovite nas ili nam pišite. Recite nam šta ste zamislili da Vam treba.

Mi ćemo se potruditi da Vam pronadjemo najbolje rešenje.

Imamo puno klijenata iz inostranstva koji nam poručuju razne vrste proizvoda koje izradjujemo za njih. Sama organizacija slanja pošiljki za nas nije komplikovana. Imamo nekoliko špediterskih firmi koje vrše prevoz za nas brzo, sigurno i jeftino.

Tako da ako niste u mogućnosti da dodjete ili sami organizujete prevoz robe, mi ćemo to uraditi za Vas.

Ako ste u mogućnosti dodjite do nas, bilo bi nam drago. Videćete naše poslovne i fabričke prostorije. Gotovo smo sigurni da ćete pronaći još nekoliko proizvoda koji Vam trebaju.

Jednostavno, spisak je veliki i samo manji deo smo uspeli da pomenemo na našem web sajtu.

Nalazimo se u industrijskom delu Novog Beograda, blizu nove autobuske stanice.

Ako se ne znalazite, neko od naših zaposlenih će doći po Vas.

Vidimo se uskoro!